cigar box guitar (short tutorial with pics)








Η βασική ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια ανθεκτική προέκταση στο μπράτσο(αντί για σώμα της κιθάρας δλδ) έτσι ώστε το κουτί να προσαρμοστεί γύρω από αυτή και να δέχεται όσο το δυνατόν λιγότερη πίεση από την τάση των χορδών. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα απλό κομμάτι ξύλου. Εγώ χρησιμοποίησα μία σανίδα από προετοιμασμένο ξύλο για εξωτερικούς χώρους ,αρκετά ανθεκτικό στο σκεύρωμα. Την έκοψα και κόλλησα τα δύο κομμάτια με την μπροστινή τους πλευρά εσωτερικά για μεγαλύτερη αντοχή, μετρώντας και αφήνοντας χώρο για να δέσει το μπράτσο. (αντί για neck-pocket δλδ).
Αυτή η βάση βιδώθηκε εσωτερικά του κουτιού, από το οποίο είχα μετρήσει και κόψει το αντίστοιχο κομμάτι ώστε να μπαίνει το μπράτσο και να βιδωθεί.
Επίσης έκοψα και ένα μικρό παραλληλόγραμμο κομμάτι από το κουτί για να μπει ο μαγνήτης αργότερα!
Η όλη κατασκευή (κουτί και headstock) βάφτηκε με ακρυλικά και με το ίδιο υλικό έγιναν και τα σχέδια. Μετά περάστηκαν όλα με βερνίκι ξύλου(πολυουρεθανικής βάσης) 3 φορες(με ενδιάμεσο τρίψιμο της επιφάνειας με ψιλό γυαλόχαρτο) και αφήνοντας τον απαιτούμενο χρόνο στεγνώματος ανάμεσα σε κάθε πέρασμα.
Το μπράτσο μπήκε με το συνηθισμένο τρόπο, προστέθηκε ο μαγνήτης και ένα μικρό pickguard , έγιναν τρύπες για τα ηλεκτρικά, μπήκε ένας αυτοσχέδιος χορδοστάτης στο κατω μέρος, τα strap pins και έγιναν και 4 soundholes (περισσότερο για ομορφιά παρά για ηχητικούς λόγους).
Τέλος μπήκε η γέφυρα , και έγιναν οι απαιτούμενες συνδέσεις στα ηλεκτρικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: